itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
Державне агентство відновлення займається захистом лише об'єктів "Укренерго" - Найєм

Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури не було залучено до захисту об'єктів Центренерго, зокрема Трипільської ТЕС на Київщині. Про це голова агентства Мустафа Найєм заявив в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

"Як Державне агентство відновлення ми займаємося захистом лише об'єктів "Укренерго". Це компанія, яка є власником розподільчої мережі, і відповідає за доставку енергії від об'єктів, які генерують електроенергію. Центренерго є об'єктом, який генерує електроенергію. Тому ми не займалися їхнім захистом. 

Що стосується захисту "Укренерго". Дійсно, 22 підстанції "Укренерго", які ми захищаємо, вони зараз забезпечені першим рівнем захисту від осколків. І дійсно, останні атаки, які були минулого тижня, позаминулого тижня, і минулого року, вони показали що перший рівень захисту працює, і об'єкти від осколків захищені. 

Що стосується другого рівня захисту по цих 22 головних підстанціях Укренерго, якими займається Агентство відновлення, деякі елементи цих підстанцій забезпечені другим рівнем захисту. І одразу можу сказати, що ті обстріли, які були тиждень тому, два тижні тому, показали, що вони ефективні. 

Не можу назвати міста, але є два чи три регіони, які найбільш постраждалі від цих обстрілів, але їхнє забезпечення електроенергією вдалося відновити, саме за рахунок того, що вони буди захищені другим рівнем захисту від дронів. 

Що стосується третього рівня захисту, від дійсно запланований, але поки що урядом недофінансований. Але рішення такі є і проєкти такі є…

Ще раз наголошую, що Державне агентство відновлення займається лише об'єктами "Укренерго". Що стосується "Центренерго", я сподіваюся, що в компанії прокоментують. Ми знаємо, що ситуація там достатньо тяжка і вони дійсно намагались захиститись першим рівнем захисту. Що стосується іншим можливостей, інженерно-технічних споруд, які були там зведені, мені невідомо", — заявив Найєм. 

По материалам: Подробности