itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
У базах поліції є дані про сотні тисяч можливих ухилянтів, їх перевіряють - Клименко

У базах поліції є дані про сотні тисяч військовозобов'язаних українців, які, на думку ТЦК, можливо, ухиляються від захисту Батьківщини. Зараз цих людей перевіряють. Про це під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при президентові України заявив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, передає "Укрінформ".

Поліція з працівниками ТЦК може працювати на вулиці – але повістку може вручити виключно військовий, працівник ТЦК. І ми спільно працюємо на блокпостах. У поліції є відповідні бази даних, у яких є вже сотні тисяч людей, які, на думку ТЦК, можливо, ухиляються від служби. Ми перевіряємо цих людей і, звичайно, зразу цих людей можуть перевірити працівники ТЦК.

Читайте також

Полтавський ТЦК розшукує 30 тисяч ухилянтів

За словами глави МВС, поліція розшукує чоловіків, які вже отримали на руки повістку й ухиляються від мобілізації. Поліція діє лише відповідно до письмового звернення працівників ТЦК, наголосив Клименко. Адмінпротоколи щодо цієї групи порушників складають виключно працівники ТЦК.

Нагадаємо, командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-лейтенант Олександр Павлюк закликав українців змінити своє ставлення до співробітників ТЦК, які іноді вдаються до "силової мобілізації", та не цькувати їх, інакше Україна може програти війну.

По материалам: Подробности