itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
Командувач ОК "Південь" Ковальчук подав у відставку

Командувач військами Оперативного командування "Південь" генерал-майор Андрій Ковальчук подав у відставку з посади та перехід у сферу навчання військовослужбовців. Про це він повідомив на сторінці командування у Facebook.

Командувач подякував військовослужбовцям та всім дотичним до захисту Батькііщини за два з половиною роки служби.

"Ми з Вами пліч-о-пліч пройшли ледь не самий критичний етап – перевірку готовності до загрози, всі масштаби якої складно було навіть уявити, зуміли зупинити навалу ворожої орди, коли здавалось, що сил і потужностей замало. Але в єдності звичайних цивільних людей, Збройних Сил України, всіх військових формувань, правоохоронних органів і структур, потужного волонтерського руху створювалась наша з вами легендарна незламність, живиться і сьогодні наша з вами віра в Перемогу!

Ми разом звільнили від окупанта частину Одещини – острів Зміїний – і левову частку територіального моря України, Миколаївщину і Херсонщину на правому березі Дніпра. Ми виконували бойові завдання, відбиваючи зухвалий ворожий десант, відкидаючи і втопляючи ворожі кораблі, створюючи безпрецедентні історичні факти новітньої ери наших Збройних Сил.

Ми з вами жорстко билися з ворогом на півдні, наші бригади показали себе якнайкраще в бойовій роботі, ми забезпечуємо і підтримуємо їх і сьогодні, коли вони на східному напрямку випалюють нечисть із нашої землі, мужньо протистоять ворожим атакам", – написав командувач ОК "Південь".

Ковальчук також повідомив, що залишається в армійській родині та надалі виховуватиме молодих офіцерів.

"Із впевненістю в нас і в наших з вами силах залишаюсь в єдиній армійській родині, і в вихованні молодих офіцерів впровадживатиму ті самі принципи й вимоги, що завжди мав і маю до себе й тих, кого веду за собою: честь, порядність, патріотизм, відповідальність, відвага і розсудливість, – з цього зростає справжній командир, який здатний бути взірцем для наслідування і виховувати власним прикладом свій бойовий колектив. Так формується новітнє військо демократичної незалежної держави. Бажаю кожному бачити в цьому свої перспективи", – написав генерал-майор.

Андрій Ковальчук має звання Героя України. Брав участь у миротворчих місіях Косова та Ліберії, боях за Слов'янськ і Луганський аеропорт.

Ковальчук очолив оперативне командування "Південь" у 2021 році. Раніше був першим заступником командувача Десантно-штурмових військ ЗСУ (2016-2021 рр.).

По материалам: Подробности