itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
США виділяють Україні $138 млн на модернізації систем ППО

Сполучені Штати підписали угоду про надання Україні $138 млн на модернізацію систем протиповітряної оборони. Про це повідомила посол США в Україні в Україні Бріджит Брінк.

Сьогодні ми підписали угоду про надання Україні 138 мільйонів доларів на критично важливу модернізацію систем ППО. Це фінансування допоможе підтримувати ефективність протиповітряної оборони України перед лицем невпинних атак Росії на енергетичну мережу та український народ.

Напередодні повідомлялося, що Держдепартамент США схвалив продаж Україні комплектів для обслуговування зенітних ракетних комплексів Hawk вартістю $138 млн.

Запит на купівлю обладнання для ЗРК Hawk Phase III надіслала Україна. 9 квітня Держдеп повідомив Конгрес, що схвалив угоду.

MIM-23 Hawk – зенітний ракетний комплекс середнього радіусу дії виробництва США, здатний збивати літаки, гвинтокрили, дрони та крилаті ракети на відстані до 50 км. 

Це одна з наймасовіших систем ППО у світі і одна із найефективніших – ймовірність знищення захопленої ракетами Hawk цілі становить 85%.

США виділяють Україні $138 млн на модернізації систем ППО

Останній пакет військової допомоги Україні від США надійшов наприкінці грудня 2023 року. Обговорення нового пакету триває у Конгресі США з осені 2023 року.

Виділенню коштів перешкоджають республіканці, які нині становлять більшість у Палаті представників. Серед варіантів допомоги – виділення кредитів. Україна цю ініціативу схвалила.

По материалам: Подробности