itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
росія на 1 червня готує мобілізацію 300 тисяч вояків - Зеленський

росія на 1 червня готує додаткову мобілізацію 300 тисяч вояків для війни проти України. Про це заявив президент Володимир Зеленський на пресконференції з президентом Фінляндії Александром Стуббом у Києві.

Можу сказати, що на 1 червня росія готує мобілізацію 300 тисяч додаткових військових.

Відповідаючи на запитання журналістів про те, яку кількість українців буде мобілізовано в Сили оборони цього року, глава держави також зазначив, що "пів мільйона нам не потрібно".

Що стосується окремої кількості людей, які будуть мобілізовані, не можу сказати… Пів мільйона нам не потрібно.

Президент подякував головнокомандувачу ЗСУ Олександру Сирському за проведений аудит в армії.

Це важливо, що він (Сирський – ред.) знайшов сили всередині Збройних сил України, і відповідна кількість тих, хто не був на фронті, будуть на фронті.

Читайте також

путін підписав указ про військовий призов: в армію заберуть 150 тисяч росіян

Російське видання "Верстка" стверджує, що міністерство оборони рф збирається відправити на війну ще 300 тисяч росіян, у зв'язку з чим можлива нова мобілізація.

Раніше шойгу заявляв, що чисельність збройних сил рф необхідно довести до 1,5 млн осіб, у тому числі службовців за контрактом – до 695 тисяч.

Нагадаємо, 2 квітня Зеленський підписав закони про зменшення віку для мобілізації з 27 до 25 років, про повторний медогляд для обмежено придатних і про електронний реєстр військовозобов'язаних.

По материалам: Подробности