itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
Україна отримала від Японії та Британії $1,5 млрд позики

Україна в п'ятницю, 29 березня, отримала $1,5 млрд позики на підтримку політики  розвитку "Основи зростання" (Development Policy Loan, DPL) від Японії та Великої Британії через механізм Світового банку. Про це повідомило Міністерство фінансів.

Фінансування складається з гарантії уряду Японії через Цільовий фонд Світового банку (ADVANCE Ukraine) обсягом $984 млн та гарантії Великої Британії на суму $516 млн.

До загального фонду державного бюджету надійшло $1,4 млрд. З метою зниження вартості обслуговування кредитних зобов’язань України Програмою передбачена капіталізація відсотків з японських коштів у сумі $99,54 млн.

Міністр фінансів України Сергій Марченко заявив:  

Ефективна робота Уряду, разом з своєчасною підтримкою від партнерів дозволяють нам підтримувати стабільність фінансової системи, навіть в умовах повномасштабної агресії і щоденного терору зі сторони рф… Залучене фінансування буде спрямовано для підтримки  ключових пріоритетів держбюджету. 

Передумовою отримання траншу стало виконання Україною необхідних 8 вимог за програмою, зокрема це гармонізація митного та податкового законодавства України до норм ЄС, покращення фіскальної політики та регулювання ринків капіталу, забезпечення прозорості та підзвітності у системі електронних закупівель. 

Нагадаємо, 20 березня Україна отримала 4,5 млрд євро перехідного фінансування від Євросоюзу в межах програми Ukraine Facility. 

По материалам: Подробности