itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
Білий дім назвав "нісенітницю" та "пропагандою" заяви кремля про причетність України до теракту в "Крокусі"

Білий дім назвав "нісенітницю" та "пропагандою" заяви кремля про можливу причетність України до теракту в "Крокус Сіті Холлі". Радник Білого дому з комунікацій у сфері національної безпеки Джон Кірбі заявив на брифінгу, що "одноосібну відповідальність" за теракт несе "Ісламська держава".

Я хочу скористатися моментом, щоб відреагувати на нісенітницю та пропаганду, яку ми спостерігаємо з боку Кремля та російського уряду протягом останніх кількох днів з приводу терористичної атаки ІДІЛ на концертну залу, яка, на жаль, забрала життя понад 140 осіб.

Він наголосив, що ІДІЛ "несе повну відповідальність за цей напад".

Це нагадує мені дещо з того, що казав мій дядько, який мав невелику ферму… Він казав, що найкращий продавець гною часто носить зразки у роті. Російські чиновники здаються досить добрими продавцями гною.

Нагадаємо, теракт у підмосковному "Крокус Сіті Холлі" стався ввечері 22 березня. За останніми даними, внаслідок нападу на концертний зал загинули 143 особи та ще 360 постраждали.

Відповідальність за напад узяв на себе осередок "Ісламської держави" під назвою "Вілаят Хорасан". Однак російська влада знову і знову стверджує про причетність України до теракту.

Російський диктатор володимир путін заявляв, що четверо виконавців нападу затримані на шляху до України, де для них українською стороною нібито було підготовлено "вікно" для переходу кордону. 

Начальник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України Кирило Буданов заявив, що про підготовку теракту росія точно знала мінімум з 15 лютого.

По материалам: Подробности