itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
Україна має потенціал для повного знищення Кримського мосту — Малюк

Глава Служби безпеки України Василь Малюк в інтерв'ю ICTV, що транслювали під час національного телемарафону, зазначив, що Україна має потенціал для повного знищення Кримського мосту, проте "усьому свій час".

Зараз окупанти припинили постачання боєприпасів через цей міст. Також плануються нові спецоперації, які завдадуть ще більшої шкоди російській федерації як на суші, так і в морі.

Раніше по мосту щодня проходило 42-46 поїздів зі зброєю, але наразі цей маршрут вже не використовується. Зараз по мосту рухаються лише чотири-п'ять поїздів, з них чотири — пасажирські, а ще один — для перевезення товарів загального вжитку.

Тобто сьогодні ворог взагалі не використовує Кримський міст для постачання зброї. Автомобільне сполучення відбувається так: вони їдуть реверсно, їхня вага не може бути більшою 3,5 тонни, — зауважив Малюк.

Автомобільне сполучення залишається можливим, але обмеженим. Росія зараз працює над повним відновленням мосту, але у випадку, якщо це станеться, українська реакція буде відповідною, залишивши цей варіант відкритим.

Коли вони відновлять опори, можливо, потенційно знову почнуть переміщати боєкомплект. Тоді, власне, ми їм вчергове скажемо "Привіт". Усьому свій час, давайте не прискорювати події. Потенціал для його повного знищення у нас, звичайно ж, є, — заявив Малюк.

Нагадаємо, цієї ночі російські терористи спрямували на південь України 3 ударних дрони-камікадзе типу "Shahed-131/136". Всі ворожі безпілотники було знищено над Миколаївщиною. Обійшлося без пошкоджень і постраждалих.

По материалам: Подробности