itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
НАБУ та САП перевіряють, як родина голови АМКУ Кириленка збагатилася на 70 мільйонів

НАБУ та Спеціалізована антикорупційна прокуратура розпочали кримінальне провадження щодо голови Антимонопольного комітету Павла Кириленка за статтями "незаконне збагачення" та "декларування недостовірної інформації". Про це "Радіо Свобода" повідомили у пресслужбі САП.

Правоохоронці розпочали розслідування після виходу матеріалу "Схем", з якого випливає, що у період 2020-2023 років родина чиновника придбала нерухомість та автомобілі на суму понад 70 млн грн.

Йдеться про великий маєток та дві земельні ділянки під Києвом, 200 кв. м. офісної нерухомості в столиці, два кросовери, три квартири з паркомісцями в елітних житлових комплексах Києва та четверо апартаментів з паркомісцями в Ужгороді, оформлені на батьків та бабусю дружини.

При цьому ніхто з родичів Кириленка не має бізнесу, а офіційних доходів сім'ї не вистачило б, щоб придбати все це коштовне майно. У декларації Павла Кириленка немає нерухомості та автомобілів, про які дізналися журналісти.

НАБУ та САП перевіряють, як родина голови АМКУ Кириленка збагатилася на 70 мільйонів

Елітне майно, здебільшого оформлене на родичів дружини Кириленка, вони придбали у період, коли він очолював Донецьку обласну адміністрацію – до його переведення у Київ на посаду голови Антимонопольного комітету у вересні 2023 році.

Мінімальна санкція ст. 366-2 Кримінального кодексу "декларування недостовірної інформації"передбачає штраф, максимальна – позбавлення волі на строк до двох років.

Покарання за ст. 368-5 ККУ "незаконне збагачення" передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років.

По материалам: Подробности