itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
За тиждень росія застосувала майже 190 ракет, 140 "шахедів" та 700 КАБів - Зеленський

За тиждень російські терористи застосували проти України майже 190 ракет різних типів, 140 дронів-камікадзе Shahed і 700 керованих авіабомб. Про це у вечірньому відеозверненні заявив президент Володимир Зеленський.

За цей тиждень, від понеділка й до сьогодні, російські терористи застосували майже 190 ракет різних типів та майже 140 "шахедів". Ще майже 700 керованих авіабомб. Жодного тижня ще не було за понад 2 роки цієї війни, коли б Росія утрималась від терору. І ми робимо все можливе, щоб нашу цілком справедливу відповідь на цей терор окупаційний контингент відчував так само – кожного тижня, кожного дня.

Глава держави подякував всім нашим героям, "які знищують логістику на окупованій території. Які очищують Крим і Чорне море від присутності окупанта". 

Також президент відзнаачив "всі елементи наших Сил оборони та безпеки України, які "мінусують" російський потенціал війни.

Що менше путінська система заробить грошей, що сильнішими будуть санкції проти неї та фізичне знищення російського потенціалу війни, то швидше Україна, наша Європа та весь світ знову відчують спокій.

Зараз у частині наших областей триває робота з відновлення після російських ударів, наголосив Зеленський.

Я вдячний усім, хто працює без перерви в Харкові, щоб повернути людям електрику й тепло. Ситуація дуже складна. Понад 200 тисяч абонентів – квартир і будинків – у місті Харкові та в одному з районів області без стабільного електропостачання, діють доволі жорсткі графіки щодо електрики… В інших регіонах постачання електрики всім споживачам відновлено. 

Нагадаємо, у Харкові, Одесі та Кривому Розі запровадили графіки відключення світла через ракетні атаки на енергосистему. 

По материалам: Подробности