itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
Треба зрозуміти, це був свідомий удар по греблі, чи вони влучили в ДніпроГЕС - Галущенко (відео)

Про втрату ДніпроГЕС говорити передчасно, адже для цього спершу потрібно провести аналіз наслідків ракетного удару.

Зараз триває розбір завалів, щоб енергетики змогли потрапити на нижні відмітки станції та перевірити, в якому стані перебуває обладнання. Про це під час національного телемарафону "Єдині новини" заявив міністр енергетики України Герман Галущенко. 

"Стосовно ГЕС ситуація складна. Дійсно, там зараз відбувається дефіктація (вибраковка – ред.) устаткування. І тоді ми зможемо оцінити час, необхідний на відновлювальні роботи…

Термін ніхто не скаже, тільки коли ми розберемо повністю всі завали, коли зможемо дефектувати обладнання можна визначити терміни. Можливо, є обладнання, яке можна відремонтувати, це безмовно буде скоріше, ніж коли є обладнання, яке знищене повністю, відповідно, потрібно його з нуля виготовляти, це набагато більші терміни…

Треба ще зрозуміти, чи це був свідомий удар по греблі, чи вони влучили в ГЕС. Якщо це свідомий удар і вони мають на меті руйнування самої греблі, то безумовно ці атаки будуть повторюватись і будуть вони атакувати саме дамбу. Ремонтні роботи, безумовно, будуть здійснюватись. Важливо зрозуміти масштаб тих атак, якщо вони їх планують з метою руйнування греблі.

Після того, що вони зробили з Каховською дамбою, з Каховською ГЕС, від терористів можна окувати будь-яких сценаріїв", – заявив Галущенко.

По материалам: Подробности