itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
США закликали Україну припинити удари по російських НПЗ, - FT

США закликали Україну припинити атаки на російську енергетичну інфраструктуру через побоювання перед можливим зростанням світових цін на нафту та бензин, що може негативно вплинути на переобрання президента Джо Байдена.

Це стало відомо з повідомлення Financial Times, де йдеться про те, що високопосадовці СБУ та ГУР Міноборони отримали попередження від Вашингтона щодо використання безпілотників для атак на російські цілі. Білий дім висловив розчарування Україною через її дії, які спричинили шкоду нафтовим потужностям росії.

росія залишається одним з найбільших експортерів енергоносіїв, і зростання цін на нафту цього року може стати проблемою для Байдена, який готується до переобрання. Вашингтон також стурбований можливою відповіддю росії на атаки України, яка може спрямувати удари по енергетичній інфраструктурі, яка важлива для Заходу, включаючи трубопровід КТК, яким нафта з Казахстану потрапляє на світовий ринок.

Ми не заохочуємо і не допускаємо атак усередині росії, – заявив представник Ради національної безпеки США. ЦРУ відмовилося від коментарів. У Києві представник СБУ відмовився від коментарів Представники ГУР та офісу Володимира Зеленського не відповіли на запити про коментарі.

По материалам: Подробности