itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
Єврокомісія сьогодні запропонує використати російські активи для України

Європейська Комісія сьогодні, 20 березня, оголосить про наміри використовувати прибуток від заморожених російських активів для фінансування постачання зброї до Києва та підтримки оборонної промисловості України. 

Про це повідомляє Bloomberg.

Відомо, що це станеться у день візиту прем'єр-міністра Дениса Шмигаля до Брюсселя. Раніше глава зовнішньополітичного відомства Європейського Союзу Жозеп Боррель заявив, що пропонує ЄС використати 90% доходів від російських активів, що заморожені у Європі, для закупівлі зброї для України через Європейський фонд миру.

Він також вказав, що решту 10% буде перераховано до бюджету ЄС для підвищення потенціалу української оборонної промисловості. Боррель наголосив, що йдеться про використання прибутку від активів, що знаходяться у Європі, а не саміх активів, і це може принести близько 3 млрд євро на рік.

Він також заявив, що представить цю пропозицію країнам-членам ЄС перед самітом лідерів ЄС, який відбудеться 21-22 березня.

Нагадаємо, переговори щодо вступу України до Європейського Союзу мають початись вже у червні 2024 року. Про це заявив президент Володимир Зеленський.

По материалам: Подробности