itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
"Безпілотники - пріоритет, шукаємо рішення для переваги над противником" - Сирський

Розвиток безпілотних систем зараз є основним пріоритетом для головнокомандувача Збройних сил України Олександра Сирського. Про це головком повідомив у своєму Facebook.

Технології та технологічність – це запорука нашої переваги над ворогом. Чільне місце тут посідають безпілотні системи. Тому, розвиток застосування безпілотних систем – це мій пріоритет. У Збройних силах України за цей напрямок відповідає мій заступник, Герой України полковник Вадим Сухаревський, – написав Сирський.

Сирський зауважив, що разом з Сухаревським вони працюють над прискоренням впровадження технологічних інновацій та забезпеченням інституційної стійкості та адаптивності військового управління.

Головний акцент робиться на забезпеченні ЗСУ найефективнішим та найновішим озброєнням, а також на підготовці фахівців з радіоелектронної боротьби, безпілотних систем, автоматизованих систем управління тощо.

Шукаємо асиметричні рішення, щоб отримати якісну перевагу над кількісно переважаючим противником.Підходимо комплексно до планування наших потреб, насамперед враховуючи актуальний досвід з поля бою, – додав головнокомандувач ЗСУ.

Проте, за словами Сирського, основним завданням технологій та інновацій є збереження життя українських військових.

Нагадаємо, у 2024 році Україна планує досягти найвищого рівня українського оборонного виробництва за всю історію незалежності. Про це повідомив президент Володимир Зеленський 18 березня.

По материалам: Подробности