itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
– Туск ” src=”/wp-content/uploads/2024/02/73843b612ed3dafc30b9c65c243ecb52.jpg” alt=”Польща розблокує перепуск військових і гуманітарних вантажів в Україну – Туск” width=”100%” />

Польща розблокує пропуск військових і гуманітарних вантажів в Україну. Але не зерна. Для цього пункти перетину кордону з Україною, а також ділянки автомобільних та залізничних доріг оголосять "критично важливою інфраструктурою" Польщі. Про це оголосив прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск. 

Щоб забезпечити 100-відсоткову гарантію того, що військова та гуманітарна допомога досягнуть української сторони без будь-яких затримок, ми включимо пункти перетину кордону з Україною… до переліку об’єктів критичної інфраструктури…

 

Це також означатиме інший тип організаційного режиму на пунктах перетину кордону та на під'їзних коліях та шляхах до кордону з Україною.

За його словами, це питання найближчих кількох годин. Туск закликав відокремити питання "прямої підтримки України та захисту польських фермерів та польського ринку від негативних наслідків лібералізації торгівлі з Україною".

При цьому польський прем’єр наголосив, що Варшава не допустить, щоб на польсько-українському кордоні діяли "ті, хто відкрито і безсоромно підтримує путіна, служить російській пропаганді і дискредитує польську державу, дискредитує поляків, а також дискредитує протестувальників, скориставшись протестами фермерів".

По материалам: Подробности