itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
Єврокомісія виділила 1,8 млрд євро на гуманітарну допомогу вразливим державам світу

Європейська комісія затвердила виділення 1,8 мільярда євро на гуманітарну допомогу найбільш вразливим країнам світу протягом 2024 року. Про це повідомили на офіційному веб-сайті ЄК.

Зазначається, що з огляду на те, що приблизно 300 мільйонів осіб потребують гуманітарної допомоги у поточному році, Євросоюз знову збільшує свої зусилля у цьому напрямку.

Зокрема, 115 мільйонів євро будуть спрямовані у Південно-Східну Європу та країни Східного партнерства ЄС, переважно для розв'язання проблем, пов'язаних з наслідками конфлікту росії проти України, а також для фінансування гуманітарних ініціатив у регіоні Західних Балкан і Кавказу.

Частина коштів буде спрямована до Туреччини, яка стикається з гуманітарними наслідками кризи в Сирії, а також на відновлення після потужного землетрусу, що стався рік тому.

Решта коштів буде розподілена між державами Африки, Близького Сходу, Південної Азії, регіонами Центральної та Північної Америки, а також Карибського басейну.

Згідно з оцінкою ООН, потреби світу в гуманітарній допомозі у 2024 році становлять не менше ніж 46,4 мільярда доларів. Водночас кількість людей, яким необхідна допомога через конфлікти, кліматичні надзвичайні ситуації та економічні чинники, сягає майже 300 мільйонів, – йдеться у повідомленні. 

Нагадаємо, 12 лютого Рада Європейського Союзу прийняла рішення, яке прискорює створення механізму для використання надлишкових прибутків від заморожених активів росії на території ЄС на користь України.

По материалам: Подробности