itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
Вбивство заступника мера Нікополя: все, що відомо

У четвер, 8 лютого, в Нікополі розстріляли автівку заступника міського голови, чоловік загинув на місті. Поліція вже порушила справу за статтею "умисне вбивство". Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на власні джерела. 

За даними джерел у Нацполіції, одна з основних версій вбивства заступника мера Нікополя Віталія Журавльова, конфлікт із місцевим угрупуванням, що триває з 2017 року.

Джерела в правоохоронних органах повідомили, що йдеться про Віталія Журавльова.

Першими про розстріл автівки посадовця повідомила громадська організація "Прихист", а їх повідомлення поширила низка місцевих ЗМІ.

8 лютого близько 8:30 (в поліції називають час близько 09:00 – ред.) в Нікополі невідомі розстріляли автомобіль заступника міського голови Віталія Журавльова. Внаслідок влучання в машину сталося займання. Навколо транспортного засобу лежить багато відстріляних гільз.

Згодом з'явилося офіційне повідомлення від правоохоронців. Так, в Офісі генерального прокурора підтвердили інформацію та розповіли, що інцидент стався сьогодні на одній із вулиць Нікополя.

Невідомі особи із невстановленої вогнепальної зброїрозстріляли автомобіль, в якому перебував заступник міського голови.

Правоохоронці додали, що внаслідок обстрілу 59-річний чоловік загинув на місці. Після гасіння пожежі в салоні автівки було виявлено тіло загиблого.

Наразі Дніпропетровською обласною прокуратурою вже розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом умисного вбивства (ч. 1 ст. 115 КК України).

Хто саме причетний до нападу поки не відомо. Наразі, за словами прокурорів, тривають невідкладні слідчі дії з метою встановлення осіб, причетних до вчинення злочину.

Але в Нацполіції Дніпропетровської повідомили, що їм вдалося встановили прикмети нападника. Наразі триває збір та аналіз речових доказів, проводяться оперативно-розшукові заходи для затримання підозрюваного.

На розшук підозрюваного орієнтовано весь особовий склад поліції регіону. Для затримання озброєного нападника на місце виїхало керівництво обласної поліції, спецпризначенці КОРД та всі правоохоронні структури.

Раніше ми писали про те, що на Сумщині росіяни вбили останнього жителя села Степок.

По материалам: Подробности