itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
Ракетний обстріл Києва 7 лютого: що відомо

Київ 7 лютого атакували російські окупанти. У місті пролунали вибухи, відомо про пожежу та пошкодження ліній електропередач.

Повітряна тривога у Києві була оголошено о 5:55. Повітряні сили повідомляли про пуски з літаків Ту-95МС в Росії, а потім і про рух ракет у бік столиці.

Перші вибухи у Києві пролунали близько 7:00, у місті працювала протиповітряна оборона. Повторні вибухи у столиці були о 7:50.

Пожежа у багатоповерхівці

Мер Києві Віталій Кличко повідомив, що у Голосіївському районі через ворожу атаку спалахнула пожежа у 18-поверховому будинку. На місце події направили рятувальників.

Також у Голосіївському районі палають автівки та приміщення СТО.

Станом на 9:15 відомо про шістьох постраждалих у Голосіївському районі, їх госпіталізували. Серед них вагітна жінка.

Постраждалі

За словами мера Києві, у Дніпровському районі столиці троє осіб постраждали внаслідок ранкового обстрілу, двох з них госпіталізували.

Загалом у Києві вже дев'ять постраждалих.

Відключення світла та тепла

Внаслідок ворожої атаки уламками ракети пошкодили дві високовольтних лінії у Києві. Частина споживачів на лівому березі залишилися без світла.

Енергетики повідомили, що є пошкодження в розподільчих мережах столиці, тому відбулось аварійне відключення світла в Дніпровському районі. Фахівці почнуть відновлення електроенергії щойно дозволить безпекова ситуація.

Також Кличко повідомив, що було пошкоджено магістраль теплопостачання на лівому березі столиці.

По материалам: Подробности