itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
У росії офіційно оголосили нацистським гасло "Слава Україні - Героям Слава"

Міністерство юстиції росії включило Організацію українських націоналістів (ОУН) та її атрибутику, у тому числі гасло "Слава Україні – героям слава", до переліку нацистських. Про це йдеться в розпорядженні мін'юсту рф, повідомляє ТАСС.

До символіки ОУН належить привітання "Слава Україні" – відповідь "Героям слава" та затверджена емблема у вигляді стилізованого золотого тризубця, середній елемент якого виконаний у формі гострого меча, а також організаційна емблема – чорний рівносторонній трикутник підставкою вгору.

Крім ОУН, у росії заборонена атрибутика ще трьох організацій: Української народно-революційну армію (УНРА), Української повстанської армії (УПА) та Української національної асамблеї – Української народної самооборони (УНА-УНСО).

За демонстрацію атрибутики чи символіки українських націоналістів чи промовляння гасла "Слава Україні" – Героям слава" передбачений штраф у розмірі від 1 000 до 2 000 рублів чи адміністративний арешт терміном до 15 діб. Для посадових осіб покарання становить від 1000 до 4000 рублів, для юридичних осіб – штраф у розмірі від 10 тис. до 50 тис. рублів.

По материалам: Подробности