itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
Якщо хтось вважає, що війна "десь там" - це велика помилка: Зеленський пригрозив чиновникам (відео)

Президент України Володимир Зеленський закликав чиновників більше працювати над перемогою України. І заявив, що ретельніше контролюватиме ситуації в областях та громадах. Про це глава держави заявив на засіданні Конгресу українських громад у Львові.

"На цьому засіданні нашого регіонального Конгресу – Конгресу наших українських громад – ми з вами приділимо максимальну увагу ситуації на місцях: у різних областях України, у різних наших громадах.

Але хочу звернути увагу кожного й кожної зараз на те, що життя держави, життя будь-якої громади, життя кожної людини є одним і тим самим життям України – життям, яке ми маємо захищати і маємо захистити від агресії Росії.

І якщо хтось на будь-якій посаді чи то в державі, чи то в органах місцевого самоврядування чомусь вважає, що війна – вона "десь там", а він нібито може займатися чим завгодно іншим – скажімо так, пріоритетним питанням, – то це велика помилка, яку треба виправити. І яку ми виправимо.

Тому головне завдання – оборона нашої держави. Якщо хтось не знає деталей, які в нас на фронті, що відбувається, і забув, із ким у нас, на жаль, таке сусідство, я хочу вам усім нагадати: оборона – номер один.

Люди не забудуть, люди не пробачать, особливо ті люди, чиї діти поховані. Безумовно, всі ми це бачимо, кожен і кожна, в громаді нашої держави.

Тому захист нашої держави – обов’язок кожної та кожного. Тих, хто на фронті: безумовно, для них це все їхнє життя і вони його віддають, вони герої. Ті, хто не на фронті: захист держави – це також великий обов’язок і найголовніше, що треба робити", – заявив Зеленський.

Нагадаємо, 14 грудня Київрада виділила 600 млн грн на підтримку українських захисників. 

По материалам: Подробности