itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
Українські військові рухаються на лівому березі Дніпра - ISW

Генштаб України повідомив, що українські війська залишаються на своїх позиціях на східному березі Дніпра і ведуть активні операції проти російських сил у цьому районі.

Цю інформацію оприлюднив Інститут дослідження війни ISW.

Російські військові блогери стверджують, що бої тривають під Кринками (30 км на північний схід від Херсона) і відзначають високу ефективність дій українських військ у цьому районі.

Один з російських військових блогерів повідомив, що українські сили захопили нові позиції на острові Великий Потьомкін (на південний захід від Херсона), хоча ISW вважає, що українські війська вже контролюють весь острів.

Крім того, російський військовий блогер показав відео, на якому, за його словами, видно, як частини російського 28-го мотострілецького полку (70-та мотострілецька дивізія, 18-та загальновійськова армія) атакують українські позиції на островах у Дніпрі. Міноборони росії також опублікувало відео, на якому, за їхніми словами, показано елементи російських ВДВ, які проводять повітряну розвідку українських позицій на західному (правому) березі Дніпра.

У той же час на Авдіївському напрямку ЗСУ відбили 39 атак противника в районах, розташованих східніше від Новобахмутівки, Степового, Авдіївки, південніше Сєверного та Тоненького, Первомайського Донецької області. Противник використовує не лише піхоту, а й здійснює авіаційні удари.

Нагадаємо, у ніч на 11 грудня 2023 року відбулася атака окупантів на територію України за допомогою безпілотників типу "Shahed", які вилетіли з окупованого Криму, з районів Чауда і Бельбек.

По материалам: Подробности