itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
У Генштабі розповіли про ситуацію на фронті: де наступав ворог

Окупаційні війська росії продовжують здійснювати атаки на декількох напрямках фронту. Протягом останньої доби на передовій зафіксовано 45 бойових зіткнень. Про це повідомляє Генштаб Збройних Сил України.

Зазначається, що оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною. Наприклад, на Куп’янському напрямку українські захисники відбили чотири атаки ворога в районах Синьківки Харківської області та Новоселівського Луганської області.

  • На Лиманському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів. Водночас на Бахмутському напрямку Силами оборони було відбито 12 атак противника в районах Богданівки, Іванівського та Кліщіївки Донецької області.
  • На Авдіївському напрямку українські захисники відбили 11 атак ворога в районах східніше Новобахмутівки, Авдіївки, Тоненького, Первомайського Донецької області, де ворог безуспішно намагався прорвати оборону наших військ. 
  • На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Мар’їнки, Побєди та Новомихайлівки Донецької області, де противник за підтримки авіації здійснив 8 безуспішних атак на позиції наших захисників. 
  • На Шахтарському напрямку Сили оборони відбили 2 атаки ворога, який намагався витіснити наші підрозділи із займаних рубежів в районі населеного пункту Старомайорське Донецької області. 
  • На Запорізькому напрямку Сили оборони відбили 3 атаки противника в районах Новопокровки та західніше Роботиного Запорізької області.

Сили оборони продовжують утримувати позиції на лівобережжі Дніпра Херсонської області. Наші захисники завдають вогневого ураження противнику.

Крім того, в Генштабі розповіли, що підрозділи ракетних військ завдали ураження по двох складах паливно-мастильних матеріалів противника. Тим часом ворог завдав ракетного та 5 авіаційних ударів, здійснив 25 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах України. 

По материалам: Подробности