itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
Існує великий ризик поразки України - Білий дім

Без американської військової допомоги ризик програшу України у війни з росією є "значним". Про це заявив координатор зі стратегічних комунікацій у Раді нацбезпеки адміністрації президента США Джон Кірбі.

Існує великий ризик того, що Україна може програти цю війну.

Американська адміністрація відкинула вимоги республіканців щодо посилення контролю над південним кордоном США, висунуті як умови для продовження допомоги Києву. Таким чином, республіканці Конгресу США, на думку Білого дому, тримають у заручниках допомогу Україні, заявив Кірбі.

Ми знаємо, що в Конгресі є двопартійна підтримка України, але нас обдурила низка республіканців, які хочуть утримувати підтримку України в заручниках, [вимагаючи запровадження] низки досить радикальних прикордонних заходів [на південному кордоні США].

При цьому Кірбі наголосив, що президент США Джо Байден "готовий чесно вести переговори щодо кордону". Він нагадав, що президентська адміністрація вже погодила виділення $6 млрд на посилення південних рубежів США.

Давайте говорити про це, але давайте не змушуватимемо український народ страждати через проблеми на Капітолійському пагорбі.

У жовтні адміністрація президента США Джо Байдена направила до Конгресу запит про додаткове фінансування допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню у розмірі $106 млрд. З них $61 млрд призначені для України. 

Як повідомляв Bloomberg, Білий дім направив до Конгресу листа, в якому йдеться, що до кінця календарного року США повністю закінчаться кошти для надання допомоги Україні, якщо запитаний проект фінансування не схвалять. 

4 грудня речник Держдепартаменту США Меттью Міллер заявив, що виділені для фінансування України гроші витрачені на 97%.

Напередодні мала відбутися непублічна зустріч президента України Володимира Зеленського з сенаторами США по відеозв'язку. Однак в останній момент виступ президента був скасований.

Нагадаємо, у Держдепартаменті США вважають, що володимир путін не погодиться на мирні переговори з Україною, доки не дізнається результатів виборів президента США у листопаді 2024 року.

По материалам: Подробности