itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
В Авдіївці ситуація критична, росіяни підготували новий штурм - Бутусов

Найближчим часом російські війська почнуть новий штурм Авдіївки. Росіяни зосередили нові свіжі резерви. Про це пише військовий журналіст, головний редактор "Цензор.НЕТ" Юрій Бутусов. 

Ворог намагатиметься вкотре атакувати безпосередньо саме місто, та пробитись північніше та південніше міста. У неділю, 5 листопада, росіянами завдавались масовані авіаційні та артилерійські удари. 

Наші війська чекають на ворога. Тактична обстановка для нас залишається вигідною, оскільки ворог наступає у набагато більш важких умовах, ніж ми обороняємось, та несе у рази більші втрати. Битва йде безперервно з 1 жовтня. Українці чинять в цілому організований спротив. Але багато воїнів втомились, бо знищили кілька хвиль атак окупантів. 

Українські резерви також надійшли, але не всі підрозділи злагоджені та мають організацію та керованість.

Деяким знов сформованим частинам важко закріпитись на деяких невеликих ділянках, де треба копати на пустому місці під вогнем, де не побудована заздалегідь хоча б мінімальна лінія оборони, де нема навіть елементарних окопів та траншей.

Авдіївка негайно потребує боєприпасів та додаткових свіжих та керованих резервних частин. Ми можемо перемогти у цій битві, оскільки противнику важко витримати такий високий темп втрат. 

Генеральний штаб ЗСУ у вечірньому зведенні 5 листопада таку характеристику подій на Авдіївській вісі:

"Противник з повітряної підтримки провів безуспішні штурмові дії в околицях Сєверне, Авдіївка, Первомайське (Донецька область), де Сили оборони України відбили 6 разів.

Також ворог завдав авіаударів по околицях Олександропіль, Авдіївка, Очеретине (Донецька область).

Росіяни обстріляли з артилерії та мінометів близько десяти населених пунктів, серед яких Степове, Авдіївка, Первомайське, Нетайлове (Донецька область)".

В Авдіївці ситуація критична, росіяни підготували новий штурм - Бутусов

Нагадаємо, за даними Міноборони Британії, російська армія з початку жовтня втратила "кілька тисяч вояків" під час наступу на Авдіївку.

По материалам: Подробности