itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
У США вбивцю вперше стратять азотом

Верховний суд Алабами дозволив провести першу в США страту за допомогою азоту. Цей метод страти схвалили у трьох штатах, однак досі жодного разу не застосовували. Про це повідомив телеканал Fox News.

У момент страти людині на обличчя надягають маску, в яку подають газ азот, щоб вона не могла дихати киснем (азот складає 78% повітря, але при вдиханні з киснем він нешкідливий). У результаті людина вмирає від нестачі кисню.

Першою людиною, яку стратять таким способом, стане 58-річний Кеннет Юджін Сміт. Він разом з іншим чоловіком був засуджений за вбивство у 1988 році Елізабет Сеннет в окрузі Колбрейт штату Алабама.

У США вбивцю вперше стратять азотом

Кеннет Юджін Сміт

Вбивство за $2000 замовив чоловік жінки – пастор, який хотів отримати страховку після її смерті. Чоловік Сеннет наклав на себе руки через тиждень після її смерті. Другого кілера стратили у 2010 році.

Торік Юджина намагалися стратити смертельною внутрішньовенною ін'єкцією, однак процедуру припинили через проблеми з введенням отрути через крапельницю.

Дату страти призначить губернатор штату Кей Айві.

У США вбивцю вперше стратять азотом

Кеннет Юджін Сміт

Смертна кара в США виконується в основному за допомогою смертельних доз барбітуратів.

На думку американських чиновників, страта за допомогою азоту допоможе уникнути проблем, які інколи виникають під час смертельних ін'єкціях. Деякі засуджені не помирають або сильно страждають, що виливається у судові позови.

Нагадаємо, на початку 2023 року в США вперше стратили вбивцю-трансгендера.

По материалам: Подробности