itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
Хвиля самогубств у Києві: поліція зробила важливу заяву

Інформація про декілька самогубств в Києві, що була розповсюджена протягом останньої доби, є фейком. Про це повідомили у поліції Києва.

Правоохоронці закликають утриматися від поширення недостовірних повідомлень про кримінальні події та порушення закону, щоб уникнути збудження громадськості неправдивою інформацією та не сприяти поширенню фейкових новин. 

"Відтак, сьогодні деякі телеграм-канали поширили новини про начебто скоєння кількох самогубств неповнолітніми в різних районах міста. Поліція Києва спростовує цю інформацію. Такі повідомлення можуть бути поширені з метою привернення уваги та збільшення кількості читачів відповідних ресурсів. Публікації, які не відповідають дійсності, не лише компрометують ресурси, на яких розміщені, але і викликають панічні настрої у громадян", – наголошується у повідомленні поліції. 

Столична поліція одразу інформує громадян про надзвичайні події та злочини, що можуть викликати резонанс серед населення та відкрита до спілкування зі ЗМІ.

"Тож закликаємо довіряти лише офіційним джерелам інформації та не поширювати упереджені неправдиві новини. У разі, якщо ви стали свідками подій, які потребують негайного реагування правоохоронців, одразу телефонуйте на спецлінію 102", – закликають столичні поліцейські.

Нагадаємо, особи або групи осіб можуть впливати на дітей і спонукати їх до самогубства. Цей процес може виникати внаслідок різних факторів, включаючи соціальний тиск, психологічний тиск, цілеспрямовані домагання або публічне обговорення самогубства. Про це повідомила терапевт.

По материалам: Подробности