itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
Як зміниться курс долара: прогноз погіршився

Банкери, фінансові аналітики, керівники компаній і громадяни очікують, що протягом наступних 12 місяців курс валюти буде становити приблизно 40 гривень за долар або більше. 

Про це йдеться на сайті НБУ.

Згідно з інформацією Національного банку України, у жовтні 2023 року банкіри передбачають курс долара на рівні 41,16 гривень за один долар. У липні їхні очікування стосовно курсу становили 40,54 гривень за долар.

  • Фінансові аналітики прогнозують курс на рівні 39,99 гривень за долар (за даними за вересень),
  • керівники підприємств очікують курс 40,00 гривень за долар (за даними за серпень),
  • громадяни України прогнозують курс 39,96 гривень за долар (за даними за вересень).
  • Як зміниться курс долара: прогноз погіршився

    Офіційний прогноз:

    Згідно з офіційним прогнозом Міністерства економічного розвитку, середньорічний курс гривні до долара на 2024 рік оцінюється в 41,4 гривень за один долар. На даний момент, ця прогнозована вартість валюти в бюджеті не впливає на діяльність Національного банку України, оскільки з початку жовтня він перейшов до режиму гнучкості курсу. Наразі офіційний обмінний курс, дійсний на 19 жовтня, складає 36,56 гривень за один долар.

    Міжнародний валютний фонд також передбачає, що середньорічний курс гривні до долара на 2024 рік буде 41,4 гривень.

    Керівники підприємств у своїх бюджетах на 2024 рік обчислюють середньорічний курс валюти в середньому на рівні 41 гривень за долар. Ця оцінка є кращою, ніж на попередній рік, коли бізнеси розраховували на курс 43 гривні за долар.

    На готівковому валютному ринку обмінний курс коливається навколо 38 гривень, і від початку року він зменшився на 6% (у грудні минулого року він перевищував 40 гривень за долар).

    Читайте також наш матеріал про призначення пенсії військовослужбовцям.

    По материалам: Подробности