itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
"рф зацікавлена у війні": Зеленський обговорив з розвідкою ситуацію в Ізраїлі

Президент України Володимир Зеленський провів нараду щодо ситуації в Ізраїлі та на Близькому Сході з керівниками розвідки нашої країни.

За його словами, окрім керівників Головного управління розвідки та зовнішньої розвідки, у нараді також брали участь українські дипломати.

"За наявною інформацією – дуже чіткою, – росія зацікавлена у розпалюванні війни на Близькому Сході, щоб нове джерело болю та страждань послабило світову єдність, додало розколів та протиріч і цим допомогло росії знищувати свободу в Європі", – зазначив президент.

Зеленський додав, що Україна спостерігає за тим, як зловтішаються кремлівські пропагандисти, а Іран – союзник росії – підставляє плече бойовикам ХАМАС. 

"І все це набагато більша загроза, ніж зараз світ сприймає. Світові війни минулого розгоралися саме з локальних агресій", – розповів глава держави.

Він підкреслив, що наша країна знає, як протидіяти цій загрозі, і готує кроки у відповідь.

Нагадаємо, вранці 7 жовтня розпочалася нова війна на Близькому Сході. Бойовики руху ХАМАС випустили тисячі ракет по території Ізраїлю, увійшли до прикордонних населених пунктів країни, вбили сотні людей (переважно цивільних) і взяли в заручники більше ста ізраїльтян (як цивільних, так і військових).

У відповідь армія Ізраїлю почала обстрілювати Сектор Газа: лише в ніч проти 9 жовтня ізраїльські ракети вдарили більш ніж по 500 цілям.

Влада Ізраїлю заявила про понад 700 загиблих. Палестинська влада повідомляла, що в Секторі Газа в результаті ударів у відповідь загинули понад 500 людей. Кількість загиблих палестинців постійно зростає. Наразі відомо про двох загиблих українців.

По материалам: Подробности