itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
Байден очікує від Зеленського оцінки ситуації на полі бою - Білий дім

Президент США Джо Байден на зустрічі з українським лідером Володимиром Зеленським, яка відбудеться в четвер, 21 вересня, хоче почути його оцінки ситуації на полі бою. Про це заявив на брифінгу координатор зі стратегічних комунікацій у Раді національної безпеки Білого дому Джон Кірбі.

Президент хоче на цій зустрічі отримати оцінку ситуації на полі бою безпосередньо від головнокомандувача України. Він також дасть зрозуміти, що ми будемо з ними стільки, скільки буде потрібно, і продовжимо робити все можливе, щоб допомогти їм досягти успіху в ході контрнаступу.

За словами Кірбі, Україна продовжує просуватися в рамках контрнаступу та зосереджує основні сили на півдні. Адміністрація Джо Байдена продовжує обговорення постачання ракет більшої дальності ATACMS.

Але жодних рішень поки не ухвалено.

Коментуючи постачання озброєнь Україні, представник Білого дому зазначив, що Конгресу необхідно схвалити додаткове фінансування нового пакету допомоги.

Кірбі додав, що під час візиту до Вашингтона Зеленський також проведе кілька зустрічей у Конгресі США з представниками Демократичної та Республіканської партій.

Ми вважаємо, що членам Конгресу важливо почути безпосередньо від президента Зеленського, з чим він стикається в ході контрнаступу, як він досягає своїх цілей і що йому потрібно, щоб і надалі досягати своїх цілей.

У Білому домі заявили, що Зеленський проведе зустріч з главою Пентагону Ллойдом Остіном та головою Комітету начальників штабів ЗС США Марком Міллі.

Чи заплановано спільну пресконференцію Зеленського та Байдена, Кірбі не уточнив.

Нагадаємо, глава Пентагону Ллойд Остін вважає нарощування сил ППО України важливішим за поставки далекобійних ракет ATACMS.

По материалам: Подробности