itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
Україна заборонить імпорт польської цибулі, помідорів, капусти та яблук

У відповідь на заборону на експорт української агропродукції Київ планує запровадити заборону на ввезення фруктів та овочів із Польщі – цибулі, помідорів, капусти та яблук. Про це в інтерв'ю виданню Rzeczpospolita заявив заступник міністра економіки України Тарас Качка.

До 15 вересня заборона ЄС поширювалася на чотири товари – пшеницю, кукурудзу, ріпак та соняшник. Заборона, запроваджена міністром Будою, поширюється ще на три продукти: борошно, висівки та промпродукти. Це довільне продовження заборони ЄС.

 

Якщо Польща з нізвідки запровадить такі довільні заборони на нові товари, ми також можемо заборонити імпорт товарів із Польщі. Ми вступаємо у своєрідні репарації.

 

Ми хочемо спонукати Польщу зробити крок назад і погодитися на цей механізм, який нікому не вигідний, але необхідний для того, щоб торгівля товарами не завдала шкоди польським чи болгарським фермерам…

 

Але якщо польський уряд заборонить додаткові товари, він (уряд України – ред.) має відреагувати, тож ми говоримо про заборону поставок чотирьох товарів впродовж п'яти наступних місяців.

На уточнююче запитання, коли український Кабмін може заборонити імпорт польської сільгоспродукції, Качка уточнив, що це може статися "у наступні кілька днів".

Україна заборонить поставки з Польщі цибулі, помідорів, капусти та яблук.

Нагадаємо, польський президент Анджей Дуда скасував зустріч з Зеленським у Нью-Йорку і порівняв Україну з потопельником.

По материалам: Подробности