itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
Чому росіяни все частіше атакують дронами: пояснення експерта

За перші десять днів вересня російські окупанти випустили 168 іранських дронів-камікадзе Shahed-136 по території України. Це більше, ніж за весь серпень, коли їх було 167, і трохи менше, ніж у червні, коли їх було 197.

Військовий та політичний аналітик Олександр Коваленко відзначив, що основний обсяг атак спрямовується на Одеську область, хоча вже в липні російські окупанти регулярно наносили удари по самій Одесі, атакуючи портову інфраструктуру ракетами.

Не виключено, що ця занадто дорога і дефіцитна форма терору вичерпала свій ресурс. А тому, по Дунайській портовій інфраструктурі зосередили дрони, – зазначив він і додав, що цьому зосередженню передувало накопичення.

У зв'язку з цим, експерт відзначив, що були оголошені плани рф щодо виробництва 6 тисяч Shahed-136 щорічно, що еквівалентно 500 одиницям на місяць.

Іран не міг би виробити таку кількість самостійно. Водночас російська федерація, до розпочатку повномасштабного вторгнення в Україну, за кілька років змогла накопичити приблизно 2 500 дронів різних типів. Про виробництво таких об'ємів в ББ "Ланцет" немає жодних доказів, – пояснив Коваленко.

По материалам: Подробности