itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
НАБУ та САП арештували активи Коломойського на 48 годин

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура арештували активи колишнього бенефіціарного власника "ПриватБанку" Ігоря Коломойського після повідомлення йому про підозру. Про це повідомляє НАБУ.

"Це (арешт активів – ред.) обумовлено необхідністю забезпечення можливої конфіскації або спеціальної конфіскації майна у кримінальному провадженні за фактами привласнення коштів "Приватбанку" в особливо великому розмірі, легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом, та службового підроблення, вчинених організованою групою", – повідомляє НАБУ.

На підставі постанови Директора НАБУ, погодженої керівником САП, терміном на 48 годин накладено арешт на:

  • частки у статутному капіталі товариств, якими підозрюваний володіє прямо чи опосередковано, у розрізі 307 юридичних осіб, у тому числі акціонерних товариств, розрахунковою вартістю понад 3 млрд грн,
  • майже 1 тис. об’єктів нерухомого майна;
  • понад 1,6 тис. транспортних засобів та суден. 

НАБУ та САП арештували активи Коломойського на 48 годин

До Вищого антикорупційного суду спрямовано клопотання про накладення арешту на вищевказане майно.

Напередодні 7 вересня 2023 року детективи НАБУ за погодження керівника САП повідомили колишньому власнику "ПриватБанку" та п’ятьом членам організованої ним групи про підозру у заволодінні коштами банку на суму понад 9,2 млрд грн.

НАБУ та САП арештували активи Коломойського на 48 годин

Нагадаємо, 2 вересня СБУ вручила Ігорю Коломойському підозру у шахрайстві (стаття 190 КК) та легалізації (відмиванні) майна, отриманого злочинним шляхом (стаття 209 КК).

За версією слідства, з 2013 до 2020 року бізнесмен легалізував понад півмільярда гривень "шляхом їх виведення за кордон, використовуючи при цьому інфраструктуру підконтрольних банківських установ".

Того ж вечора Шевченківський районний суд Києва відправив Коломойського під варту на два місяці. Суд надав можливість внести заставу за бізнесмена у розмірі 510 млн грн. Представники Коломойського вирішили не вносити заставу.

У матеріалах кримінальної справи Коломойський фігурує як громадянин Ізраїлю та Кіпру.

По материалам: Подробности