itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
Окупанти вдарили "Кинджалами" по пілотах, які поїдуть вчитись на F-16 - Ігнат

Російські війська запустили чотири ракети "Кинджал" по аеродрому в Івано-Франківській області, намагаючись знищити молодих українських пілотів, які незабаром мають вирушити за кордон, щоб вчитися керувати винищувачами F-16. 

Про це в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" розповів речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат. 

Це черговий удар терористів ракетами Х-47, які, як пишуть росіяни, "летять точно в ціль". Сьогодні загинула дитина, в житловий сектор влучила одна з ракет. 

 

Ті ракети були знову спрямовані на військові аеродроми, які під прицілом ворога вже не перший місяць. І аеродром Старокостянтинів (Хмельниччина – ред.) найбільше зараз переживає наслідки ударів російських окупантів. 

 

Цього разу Франківщина під прицілом, наша молодь – наші молоді пілоти, які скоро вже практично їдуть на навчання. Молоді пілоти будуть навчатись за іншою програмою, і знаємо, що й Велика Британія, й інші країни будуть навчати їх на новий тип літака, західну техніку, на F16 передусім. 

 

Таким чином ворог хотів завдати удару і по нашій молоді, позбавляючи нас таким чином перспективи подальшого переозброєння на новітні західні зразки техніки. Як бачимо, успіху не приносять йому ці атаки.

У Повітряних силах повідомили, що зранку 11 серпня противник запустив чотири аеробалістичні ракети Х-47 "Кинджал" з чотирьох літаків МіГ-31К. Пуски здійснювались з повітряного простору Тульської та Липецької областей рф.

Ракети прямували в район аеродрому Коломия Івано-Франківської області. Одну ракету  Х-47 вдалося знищити в межах Київської області. Решта вдарили неподалік аеродрому. Уражено об’єкти цивільної інфраструктури, є влучання однієї з ракет у житловий сектор.

За даними Івано-Франківської ОВА, внаслідок ракетного удару російських терористів загинула дитина, є травмовані.

По материалам: Подробности