itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
Зеленський ввів санкції проти 178 росіян, у тому числі суддів Конституційного суду

Президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони про санкції щодо 178 фігурантів, в основному громадян росії, зокрема суддів Конституційного суду рф. 

Відповідний указ опублікований на сайті глави держави. 

Увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 11 червня 2023 року "Про застосування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)".

Читайте також

Зеленський обговорив з розвідкою та урядом недотриманя антиросійських санкцій

Санкції вводяться на п'ять років. Вони передбачають блокування активів в Україні, зупинення виконання фінансових та економічних зобов'язань, заборону на передачу технологій та прав на об'єкти інтелектуальної власності та інші обмеження.

Серед інших під санкції потрапив голова Конституційного суду росії Валерій Зорькін – той самий, який нещодавно приніс путіну французьку карту України 17-го століття, де "не побачив" нашу країну.

Востаннє Україна запровадила санкції проти росіян 27 травня. Тоді під обмеження потрапили 51 фізособа та 220 організацій, переважно пов'язаних з транспортною, комунікаційною та промисловою галузями росії та Білорусі.

По материалам: Подробности