itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
Мінімальну зарплату хочуть підняти майже на тисячу гривень

Міністерство економіки пропонує збільшити в держбюджеті 2024 року мінімальну зарплату до 7 651 гривень. Зараз вона складає 6700 гривень. Про це заявила заступник міністра економіки Тетяна Бережна. Про це повідомляється на сайті Федерації профспілок України (ФПУ).

За її словами також пропонується підняти розмір посадового окладу працівника І тарифного розряду ЄТС – 3 443 гривень (наразі цей показник складає 2893 гривень; станом на сьогодні його "заморожено" на рівні 1 грудня 2021 року).

Бережна повідомила, що наразі Мінекономіки знаходиться в процесі перегляду попередніх показників макропрогнозу на наступний бюджетний період.

Міністерство фінансів очікує від Міністерства економіки уточнений макропрогноз до 19 червня 2023 року, щоб здійснити розрахунки необхідних бюджетних видатків, в тому числі щодо забезпечення у 2024 році запропонованих Мінекономіки розмірів мінімальної заробітної плати та посадового окладу працівника І тарифного розряду ЄТС.

За інформацією Мінсоцполітики, фактичний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб у цінах квітня 2023 року склав 7 782 гривні.

По материалам: Подробности