itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
” src=”/wp-content/uploads/2023/05/60272f977686ad9b66102f72c6930531.png” alt=”Володимир Зеленський звітував про день у Римі” width=”100%” />

Президент України Володимир Зеленський звітував про день у Римі. Як завжди з такими візитами, є результат.

Так, Зеленський заявив, що сьогодні ми стали міцнішими.

Італія продовжить підтримку України – настільки, наскільки потрібно, щоб нам вистояти й захистити своїх людей, свою територію. Погоджуємо з Джорджею, пані Прем’єр-міністром, нові наші спільні оборонні кроки. Є хороші речі, які зробимо разом для захисту неба. Є хороші речі, які зробимо разом для захисту на землі. Домовились про зброю і ППО. 

Є сьогодні й спільна декларація з Італією: всі важливі речі – Євросоюз, Італія підтримала початок переговорів у 23-му році, правильні і вчасні сигнали щодо НАТО.

Зустрівся з Папою Римським Франциском, і це була розмова, яка дійсно може вплинути на історію, дійсно може допомогти зупинити зло агресії. Я розказав про злочини, які скоїли російські окупанти проти наших людей, про депортацію українських дітей… Попросив Його Святість допомогти повернути наших дітей додому – в Україну.

"І ще одне. Особливо я вдячний усім тим людям, які були на вулицях Рима з нашими, українськими, прапорами, які зустрічали українську делегацію з відкритим серцем і щирою доброю емоцією", – додав він. 

По материалам: Подробности