США готові пом'якшити санкції проти росії заради "серйозних переговорів" щодо України

Сполучені Штати готові пом'якшити санкції проти росії заради "серйозних переговорів" щодо України та виведення звідти російських військ. Про це заявила заступниця Держсекретаря США Вікторія Нуланд на слуханнях у Сенаті.

У контексті російського рішення вести серйозні переговори та вивести свої сили з України та повернути території я б, зрозуміло, вітала б ослаблення санкцій…

Якщо інтересам США відповідає наявність переговорів із росіянами, то нам слід уважно вивчити питання про те, що може бути зроблено для сприяння цьому.

За словами Нуланд, аналогічну позицію дотримується держсекретар Ентоні Блінкен. Крім того, Нуланд повідомила, що США не встигнуть відправити танки Abrams на Україну до весни.

Нуланд запевнила, що США хочуть домогтися того, щоб Київ повернув контроль над територіями, які окупувала росія.

26 січня президент України Володимир Зеленський заявив, що йому "нецікаво" зустрічатися зі своїм російським колегою володимиром путіним та вести з ним переговори. Офіційний Київ допускає мирне врегулювання лише у разі виведення російських військ з українських територій.

Переговори між Україною та росією припинилися у травні 2022 року. 4 жовтня президент України Володимир Зеленський підписав указ, який унеможливлює подальші переговори з президентом росії, доки ним є володимир путін.

По материалам: Подробности