Міністр оборони Канади оголосила про передачу Україні 200 бронемашин Senator

Канада передасть Україні для відбиття російської агресії 200 бронемашин Senator APC, вартістю понад $90 млн. Про це оголосила міністр оборони Канади Аніта Ананд під час візиту до Києва, повідомляє канадський уряд. 

Військова допомога виділена у рамках додаткових $500 млн військової допомоги Україні, оголошеної прем'єр-міністром Трюдо у листопаді 2022 року.

Під час візиту до Києва глава Міноборони Канади зустрілася зі своїм українським колегою Олексієм Резніковим. Сторони обговорили, як Канада може задовольняти нагальні оборонні потреби України. Олексій Рєзніков високо оцінив військову допомогу Канади на суму понад $1 млрд, надану Україні з лютого 2022 року.

Ця допомога включає національну передову зенітно-ракетну систему (NASAMS) з відповідними боєприпасами, 39 бойових броньованих машин підтримки, протитанкову зброю, гаубиці M777 та боєприпаси до них і багато іншого.

Бронемашини Senator APC – це легкоманеврені та легко адаптовані транспортні засоби. Ці автомобілі забезпечують безпечне перевезення персоналу та обладнання, а також медичну евакуацію.

Машина має сталевий кузов та скло, здатне витримувати постріли з 50-каліберної зброї та вибух гранати чи міни. Шини автомобіля мають систему "Run Flat" з підкачкою на ходу.

Міністр оборони Канади оголосила про передачу Україні 200 бронемашин Senator

Нагадаємо, 6 січня США оголосили про надання Україні нового пакету військової допомоги на $3,1 млрд. В його рамках ЗСУ отримають 50 бойових машин піхоти Bradley.

12 січня глава Міноборони ФРН пообіцяло до квітня передати Україні 40 БМП Marder, а Велика Британія 17 січня – "сотні" бронетранспортерів Bulldog.

По материалам: Подробности