США оголосять пакет військової допомоги Україні на $2,85 млрд з десятками БМП Bradley - AP

Американська влада у п'ятницю, 6 січня, оголосить новий пакет військової допомоги Україні для відбиття російської агресії, повідомив Пентагон. За інформацією Associated Press, його сума становитиме рекордні $2,85 млрд.

Речник Міноборони США Патрік Райдер під час прес-конференції підтвердив, що до нового пакету допомоги увійдуть бойові машини піхоти Bradley.

Я можу підтвердити, що черговий раунд сприяння Україні у сфері безпеки очікується завтра.

Як стверджують джерела AP, загалом буде передано кілька десятків машин Bradley.

США оголосять пакет військової допомоги Україні на $2,85 млрд з десятками БМП Bradley - AP

Райдер відреагував на повідомлення ЗМІ про те, що США не планують надсилати Україні танки Abrams. Представник Пентагону зазначив, що не має додаткової інформації з цього приводу, але Вашингтон розглядатиме всі можливі варіанти в середньостроковій та довгостроковій перспективі. Водночас Райдер назвав БМП Bradley "вбивцями танків".

Речник Міноборони США також розповів, що Вашингтон розглядає варіант навчання українців застосування системи протиповітряної оборони Patriot на території США чи третіх країнах. Однак деталі поки опрацьовуються.

Представник Білого дому Джон Кірбі напередодні, 4 січня, повідомляв, що новий пакет допомоги також може містити додаткові установки реактивних систем залпового вогню HIMARS.

По материалам: Подробности