” src=”/wp-content/uploads/2022/12/9998ea6b5e259f3852a94fc16074eb04.jpg” alt=”Як українцям отримати пенсію за кордоном ” width=”100%” />

Українці можуть отримувати пенсію за кордоном. Пенсія просто нараховується на банківський рахунок, і скористатися нею можна у будь-якій країні світу. 

Якщо громадянин отримує пенсію у відділеннях "Укрпошти", то для отримання нарахованих йому грошей за кордоном йому доведеться відкрити рахунок у банку і перевести на нього нарахування пенсії.

Людина для доступу до своїх коштів має змінити спосіб виплати або систему виплати. Вона може дистанційно відкрити банківський рахунок.

Якщо у пенсіонера вже відкрито рахунок у банку, то нарахування пенсійних виплат можна перевести з відділення "Укрпошти" на банківський рахунок у віддаленому режимі. Для цього слід змінити реквізити для виплат у своєму електронному кабінеті Пенсійного фонду.

Є також можливість змінити відділення "Укрпошти", в якому проводитиметься виплата пенсії. Для цього достатньо здійснити дзвінок на гарячу лінію поштової компанії.

По материалам: Подробности