і дронів – Die Zeit ” src=”/wp-content/uploads/2022/12/fff5507c4597549c35cb071516fc45b8.jpg” alt=”росія замовила в Ірані сотні балістичних ракет і дронів – Die Zeit” width=”100%” />

росія замовила в Ірані нову партію озброєння, у тому числі сотні безпілотників і балістичних ракет. Про це повідомляє німецьке видання Die Zeit з посиланням на джерела у дипломатичних колах ООН.

Ми знаємо, що Іран планує збільшити свої поставки безпілотних літальних апаратів і ракет до Росії в значних кількостях…

Я не думаю, що вони вже відправлені, але вони точно є в книгах замовлень.

Начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов напередодні повідомив, що станом на початок грудня Іран так і не поставив росії жодної балістичної ракети. 

Читайте також

У росії почнуть виробляти іранські дрони – The Washington Post

Після вибуху на Кримському мосту 8 жовтня росія почала завдавати масованих ударів по українським містам дронами-камікадзе іранського виробництва. У росії вони отримали назву "Герань-2".

Про першу партію іранських БПЛА газета The Washington Post писала наприкінці серпня, в середині вересня ЗСУ повідомили про перший збитий іранський безпілотник. Влада росії та Ірану постачання БПЛА вперто заперечувала. 

Лише 5 листопада глава МЗС Ірану вперше визнав поставки, але заявив, що вони були ще до збройного вторгнення в Україну і йшлося про "невелику" кількість дронів.

У середині жовтня The Washington Post повідомила, що Іран збирається поставити росії балістичні ракети малої дальності "Фатех-110" та "Зульфікар". Також Іран планує поставити десятки безпілотників "Мохаджер-6" та "велику кількість" дронів-камікадзе "Шахед-136".

Іранські балістичні ракети

По материалам: Подробности