путін підписав укази про визнання "незалежності" Херсонської та Запорізької областей

Президент росії володимир путін підписав укази щодо визнання Херсонської та Запорізької та Херсонської областей України "незалежними територіями". Документи опубліковано на порталі правової інформації рф.

В "указах" йдеться, що рішення про незалежність українських областей ухвалено "відповідно до загальновизнаних принципів і норм міжнародного права", а також принципу "рівноправності та самовизначення народів, закріпленому у статуті ООН". Обидва "укази" набирають чинності з дати опублікування.

путін підписав укази про визнання "незалежності" Херсонської та Запорізької областей

путін 22 лютого визнав незалежність самопроголошених "днр" і "лнр".

Ватажки цих квазіреспублік, а також окупаційна влада Запоріжжя та Херсонщини після так званих "референдумів" попросили путіна про приєднання до рф.

"Договори" про "вступ" до росії окупованих українських територій мають підписати у п'ятницю, 30 вересня. Депутати держдуми рф отримали запрошення на захід у кремлі, який відбудеться о 15:00 за київським часом.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський заявив, що визнання "референдумів" окупованих територій кремлем стане "крапкою" щодо мирних переговорів.

По материалам: Подробности