Актора з серіала "Рівердейл" засудили до довічного ув'язнення

У канадському Ванкувері 24-річного актора Райана Ґрентхема засудили до довічного ув'язнення за вбивство матері у березні 2020 року. Про це повідомляє Deadline.

Впродовж 14 років він не матиме права подати на умовно-дострокове звільнення. Також артист проходить психіатричне лікування, перебуваючи у в'язниці.

Актору був 21 рік, коли він вистрілив своєї матері Барбари Уейт у голову під час того, як вона грала на піаніно. Пізніше Ґрентхем заявив, що застрелив свою матір, оскільки не хотів, щоб вона стала свідком убивства прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо. Артист стверджує, що збирався розправитися з політиком одразу після смерті матері.

Ґрентхем записав відео, на якому було зафіксовано тіло його матері та його зізнання у скоєному. Через день він поклав тіло в "релігійній позі".

За даними ЗМІ, у нього постійно змінювалися наміри і в якийсь момент він збирався вчинити масовий розстріл. На щастя, Ґрентхем не зробив цього і здався поліції.

У фільмографії Ґрентхема майже 30 робіт. Одна з найвідоміших його ролей – Джеффрі Августин у четвертому сезоні популярного голлівудського серіалу "Рівердейл". Саме Джеффрі Августин убив Фреда Ендрюса (покійного Люка Перрі), що змінило майже все у серіалі.

Розпочавши свою кар'єру ще в 2007 році, Ґрентем також з'явився у фільмах "Щоденник слабака", "Імаджинаріум доктора Парнаса" та епізодах "Надприродного" та "iZombie".

Актора з серіала "Рівердейл" засудили до довічного ув'язнення

Райан Ґрентхем

 

По материалам: Подробности