itemscope itemtype=’http://schema.org/ImageObject
Успіх наступу ЗСУ під Херсоном: британська розвідка назвала умову

Росія посилила своє угруповання на західному березі Дніпра в районі Херсона. Про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії в Twitter.

Успіх наступу ЗСУ багато в чому залежить від згуртованості об'єднаних сил Південного військового округу Східного військового округу рф.

Зранку 29 серпня 2022 року кілька бригад ЗСУ посилили артилерійські обстріли на передових ділянках на півдні України. Українські далекобійні високоточні удари продовжують заважати поповненню запасів з боку росії. Разом з тим, поки неможливо підтвердити масштаби українського удару.

За даними британської розвідки, з початку серпня росія зробила значні зусилля для посилення своїх сил на західному березі Дніпра в районі Херсона. 49-та загальновійськова Армія Південного військового округу (ЮВО) була посилена компонентами 35-ї загальновійськової армії Східного військового округу (ВВО). Більшість підрозділів навколо Херсона, ймовірно, не укомплектовані особовим складом і залежать від тендітних ліній постачання по поромних і понтонних мостах через Дніпро.

У Міноборони Британії вважають, що ця інтеграція підрозділів ЮВО і ВВО передбачає значну реорганізацію російських сил в Україні. Росія зробила кроки по об'єднанню декількох напівнезалежних оперативних командувань після їх невдач на початку вторгнення.

Якщо Україні вдасться провести тривалі наступальні операції, згуртованість цієї неперевіреної структури, ймовірно, стане ключовим фактором стійкості російської оборони на південь.

По материалам: Подробности