itemscope itemtype=’http://schema.org/ImageObject
Нові правила для українців у Франції: що потрібно знати

Біженці у Франції, які отримали статус тимчасового захисту з позначкою "бенефіціар тимчасового захисту", зобов'язані поновитися в цьому статусі через 6 місяців після отримання дозволу. Про це повідомляє VisitUkraine.today.

Тільки тоді вони зможуть знову отримувати всі належні їм виплати і користуватися пільгами.

Як оновити право на проживання?

Щоб оновити свій статус захисту у Франції, треба звернутися в префектуру департаменту за місцем проживання. Звертатися в префектуру, яка видала перший документ на проживання, не є обов'язковим.

Запит на продовження посвідки на проживання повинен бути поданий в термін від трьох тижнів до трьох днів до закінчення терміну його дії. Звертатися раніше трьох тижнів не варто, тому що префектура просто не розгляне ваш запит.

До місцевих органів влади треба взяти з собою такі документи:

  • документи, які підтверджують ваш цивільний статус і ваше громадянство і стару версію документа про тимчасовий захист;
  • документальне підтвердження адреси, яке має дату не пізніше трьох місяців. Якщо ви орендуєте житло не самі, вам знадобиться Attestation d'hébergement;
  • документ, який підтверджує зміну вашої соціальної ситуації (наприклад, трудовий договір);
  • документи на ваших дітей (якщо є).

Як не втратити виплати ?

Паралельно з відновленням посвідки на проживання, префектура надасть вам форма. Її потім потрібно відправити електронною поштою або поштовим листом в територіальну дирекцію французького Управління імміграції та інтеграції (OFII).

При відправці документів звичайною поштою необхідно вказати на конверті "Renouvellement ADA Ukraine".

До заповненої форми з датою і підписом потрібно додати копії нових свідоцтв на тимчасове проживання всіх повнолітніх членів сім'ї та копії підтверджуючих документів для всіх ресурсів/коштів, отриманих після прибуття до Франції (якщо такі були). Неповні досьє оброблені не будуть. Якщо ви не відправите зазначену форму з підтверджуючими документами в OFII, ваші виплати будуть перервані.

По материалам: Подробности