itemscope itemtype=’http://schema.org/ImageObject
В Україні передали державі активи 19 компаній через зв'язок з Росією

В Україні виявили 19 компаній, пов'язаних з великими російськими корпораціями. За клопотанням Генпрокуратури активи цих компаній за рішенням суду передали в управління державі. Загальна сума заарештованих активів становить 7,75 млрд грн. Про це повідомляє СБУ.

19 компаній були пов'язані з "Ростехом", "Роснефтью", "Газпромом", "РусАлом", "Росатомом", "Группой ГМС", "Татнефтью" та російськими банками, назви яких не наводяться.

На підставі матеріалів СБУ Офіс генерального прокурора країни звернувся з клопотанням до суду з проханням забрати виявлені активи на користь держави.

Читайте також

Євросоюз заморозив активи російських бізнесменів на 13,8 млрд євро

Суд ухвалив передати активи Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА). Активи з російськими бенефіціарами заарештували в рамках розслідування кримінальної справи про вторгнення Росії в Україну.

Нагадаємо, що 4 липня Генпрокуратура України заарештувала майно російських та білоруських підприємств загальною вартістю 360 млн гривень ($11,3 млн.). 27 червня були  арештувані активи "Ростеху", "Татнефти" та "Русалу", сума яких оцінюється в 4,5 млрд гривень ($152,2 млн).

По материалам: Подробности