itemscope itemtype=’http://schema.org/ImageObject
Комітет кредиторів України погодився заморозити держборг до 2024 року

Група зовнішніх комерційних кредиторів України, від якої залежить фінансова підтримка країни з боку МВФ, погодилася припинити обслуговування боргу України з 1 серпня 2022 року до кінця 2023 року. Раніше про це просив уряд України. 

У заяві групи кредиторів (Канада, Франція, Німеччина, Японія, Велика Британія та США), опублікованій на сайті Мінфіну Німеччини йдеться:

Ми, група кредиторів України, висловлюємо нашу солідарність та підтримку Україні у її захисті від необґрунтованої, неспровокованої та незаконної агресивної війни Росії. Ми відзначаємо публікацію сьогодні запиту згоди України на відтермінування обслуговування боргу власникам облігацій з 1 серпня 2022 року та продовження термінів погашення.

Читайте також

Конгрес США ухвалив законопроект про полегшення боргового тягаря України

В опублікованому раніше документі українського Кабміну повідомлялося про намір України домогтися відтермінування виплати за державними борговими зобов'язаннями, зокрема євробондами.

Уряд України також ухвалив рішення відкласти платежі за ВВП-варрантами (цінними паперами, які дають власникам право купувати певну кількість акцій за фіксованою ціною).

У березні МВФ затвердив виділення Україні $1,4 млрд в якості екстреної допомоги. У квітні фонд схвалив створення спецрахунку для допомоги країні.

За даними МВФ, потреби України у фінансовій допомозі становлять майже $5 млрд на місяць. Фонд обіцяв вивчити можливість вилучення золотовалютних резервів РФ на користь України.

По материалам: Подробности