itemscope itemtype=’http://schema.org/ImageObject
ЗСУ відбили потужний штурм росіян під Сіверськом і Бахмутом: зведення Генштабу

Українські військові не дали росіянам просунутися у напрямку Сіверська та Бахмута Донецької області. Штурми росіян були провальними.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Продовжується 145 доба російського вторгнення.

Зараз ситуація на фронті така:

  • На Волинському та Поліському напрямках ситуація без змін.
  • На Сіверському напрямку росіяни ведуть розвідку у прикордонних районах Чернігівської та Сумської областей
  • На Харківському напрямку окупанти намагаються втримати свої позиції, проводять оборону. Продовжуються постійні обстріли позицій ЗСУ в низці населених пунктів області.
  • На Слов’янському напрямку противник намагається покращити тактичне положення своїх підрозділів на напрямку Ізюм – Барвінкове. Росіяни продовжують артилерійський обстріл населених пунктів Слов’янського району. При цьому українські воїни завдали втрат та відкинули противника назад, коли той намагався просунутись в напрямку Бражівки та Дмитрівки.
  • На Донецькому напрямку окупанти продовжують спроби наступу в напрямках міст Бахмут та Сіверськ. Вони провели низку штурмів з метою покращити своє тактичне положення на напрямках Білогорівка – Григорівка, Золотарівка – Верхньокам’янське, Золотарівка – Серебрянка та Лисичанський НПЗ – Верхньокам’янське, але успіху не мали.
  • На Бахмутському напрямку українські захисники відбили спробу штурму у напрямку Миронівка – Вуглегірська ТЕС.
  • На Авдіївському напрямку ворог активізував ведення бойових дій. Намагався покращити тактичне положення на напрямку Верхньоторецьке – Кам’янка, успіху не мав, зазнав втрат та відійшов.
  • На Курахівському і Запорізькому напрямках не було активних наступальних дій з боку росіян. Вони продовжили артобстріл в районах низки населених пунктів.
  • На Південнобузькому напрямку росіяни намагаються зберегти зайняті позиції та не допустити наступу ЗСУ, активно веде повітряну розвідку дронами. Постійного обстрілу зазнають населені пункти Миколаївської, Херсонської та Одеської областей. При цьому у готовності до завдання ракетних ударів по об’єктах на території України окупанти утримують два носії високоточної зброї.

По материалам: Подробности