itemscope itemtype=’http://schema.org/ImageObject
Венедіктова прокоментувала своє відсторонення з посади Генпрокурора

Ірина Венедіктова прокоментувала рішення президента України Володимира Зеленського відсторонити її від виконання обов'язків Генерального прокурора України. Відповідний пост вона опублікувала у своєму Facebook.

Я не можу і не збираюсь сперечатись із думкою чи рішенням Президента – Президент в своєму праві приймати рішення, в тому числі обговорюване зараз. Процедура звільнення Генпрокурора всім добре відома, іншої нема, інша не передбачена законом.

Якщо Верховна Рада розглядатиме ухвалу про її зняття з посади Генпрокурора, Венедіктова готова з'явитися до народних депутатів зі звітом про свою роботу.

Мені є чим пишатися на займаній посаді, я продемонструвала гарні результати роботи, мені вдалося об’єднати юридичну, професійну, кримінально-процесуальну світову еліту навколо проблем України в інтересах України.

Розмови на подібні теми в цьому колі людей – це без емоцій, не на фоні дешевих чуток, дивлячись всім співрозмовникам в очі.

Якщо відповідна постанова буде зареєстрована в стінах українського Парламенту, я ні на секунду не задумаюсь і прибуду на звіт до народних обранців.

Також Венедіктова попросила не поширювати від її імені будь-які інші заяви щодо її відсторонення, оскільки це питання вона "ні з ким не обговорювала". Прокоментувати своє усунення з посади вона пообіцяла після того, як завершиться стадія "врегулювання" ситуації, що склалася.

Нагадаємо, що про звільнення відсторонених Венедиктової та Баканова мова поки що не йде, заявили в Офісі президента.

По материалам: Подробности