itemscope itemtype=’http://schema.org/ImageObject
Зеленський зібрав засідання через загрозу нового вторгнення з білорусі - Данілов

У середу, 15 червня, президент України Володимир Зеленський зібрав засідання ставки головнокомандувача щодо можливої загрози нового вторгнення з боку білорусі. Глава держави доручив перевірити готовність у чотирьох областях.

Про це повідомив секретар РНБО Олексій Данілов в ефірі львівського телеканалу.

Що стосується напрямку з Білорусі. Я хочу повідомити, що, крім РНБО, є ставка верховного головнокомандувача… Вчора президент зібрав ставку, і проговорювалося саме це питання – питання білорусі.

Давали оцінку всі наші органи, які до цього дотичні – що там відбувається, в якому стані знаходиться сьогодні військо білорусі, скільки там військових рф, які плани. Все це перебуває на контролі нашого президента, і ставка вчора саме з цього приводу працювала доволі довго. І я вважаю, що доволі ефективно.

В результаті є доручення – зараз буде відбуватися перевірка в чотирьох областях стану підготовки у разі, якщо будуть відбуватися повторні такі виклики для нашої країни.

Читайте також

Білоруський кордон: чи варто очікувати нападу найближчим часом?

Секретар РНБО не уточнив, у яких саме областях буде проведено перевірку. З білоруссю межують 5 областей: Чернігівська, Київська, Житомирська, Рівненська та Волинська.

Нагадаємо, що білорусь посилила радіоелектронну розвідку на кордоні з Україною і зібрала 7 батальйонів. 

По материалам: Подробности